maanantai 15. kesäkuuta 2009

Fontteja, fontteja!

Suosikkifonttilataamokseni on vähitellen muodostunut Dafont. Verrattuna muihin lataamoihin on Dafontissa käyttäjäystävällisyyttä, fontteja voi selata teemoittain ja uusimmat lisäykset voi poimia heti etusivulta. Suurimmasta osasta fontteja löytyy myös Mac-versio.

Omaan estetiikkaani puree ChampagneAinakin mausteeksi Helvetica Neuen ja Svenigssonin kanssa. 

Hauskoja uusia lähestymistapoja kalligrafiaan antaa paperifiligraani. Aiheesta kirjallisuusesittelyineen mm. blogissa www.973thirdblogspot.com. Tekniikka lähtee ainakin kokeiluun, hmm.... mitä kaikkea tällä voisikaan toteuttaa erikoisliikkeeseen, joulun aikaan, maksimaalisella finessillä!


Varsinainen typografinen löytö on kuitenkin ilovetypography.com "devoted to fonts, typofaces and all things typographical". Runsaasti taustatietoa fonteista, oman fonttityypin luomisen perusteet, fontit & netti ja Fontnuts-puolella meille intoilijoille taustakuvia näytölle ja puhelimeen.Aivan erilaiselta pohjalta starttaa jenkkiläisissä käsityöblogeissa esiin noussut, omaan käsialaan perustuva fonttigeneraattori, YourFonts. Hauskuutta hetkeksi, mutta toisaalta generaattori esittelee näppärästi sen, mikä on oleellista onnistuneen kalligrafian toteuttamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti