keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Somistuksen SM-2010 käynnistyy semifinaaleilla


Opinnäytetöiden väliin täytyy hoikkaista Taitaja-toiminnasta; ilmoittautumisaika semifiaaleihin on alkanut!

Valtakunnalliset semifinaalit järjestetään joulu-tammikuun 2009-2010 vaiheessa ja finaali huhtikuussa 2010. Semifinaaleista karsitaan kahdeksan finalistia Ouluun.

Mistä Taitaja-toiminnassa on kyse ja kuinka se liittyy visuaaliseen markkinointiin?

Taitaja-toiminta on nuorten, alle 20-vuotiaiden ammattitaitokisa. Myös somistuksessa on mahdollista kisata ja ennen kaikkea valmentautua SM-tasolla. Opiskelijalle Taitaja-toiminta tarjoaa erilaisen, yksilöllisen mutta myös haasteellisen mahdollisuuden valmentautua ja kisata osaamisestaan. Lajin osaamisen vaatimukset johdetaan merkonomin tutkinnon perusteista. Lajikuvauksessa tuodaan esiin ydintaitoja ja osaamista, jota kilpailijalla tulisi olla; siis kolmiulotteinen tilasuunnittelu, tuote-esittelyjen ja näyteikkunoiden suunnittelu ja toteutus, somistusmateriaalien käyttö, tehokeinojen hallinta ja asiakasinformaation tuottaminen.

Taitaja-tuomarina kaipaan hyvää perustyöskentelyosaamista somistuksen suunnittelussa ja toteutuksessa ja kaupallista orientaatiota, selkeää näkemystä tuotteen tai yrityksen kohderyhmistä. Ilahduttava lisäbonus olisi ammatillisten käsitteiden tunteminen ja käyttö.

Käytännössä visuaalisen markkinoinnin opetuksen laajuus vaihtelee ammatillisissa oppilaitoksissa. Siitä huolimatta olen Taitaja-toimintani aikana saanut tutustua opettajiin, jotka jaksavat inspiroitua ja antaa osaamistaan myös luokkatilan ulkopuolella, opiskelijan valmentajana. Mahtavaa toimintaa!

Somistuksen tuomarointi on synnyttänyt vähitellen kiinnostuksen siirtyä valmentamisen puolelle ... ehkäpä jo ensi vuonna?

Lisäinfot mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti